با دگرگونی مفهوم سلامت و وسعت یافتن ابعاد مختلف آن، مفهوم آموزش بهداشت و اهداف آن نیز گستردهتر و عمیقتر شده است. جلوگیری از بروز مشکلات بهداشتی، آشنایی با اصول بهداشت فردی و عمومی و ارتقا سواد سلامت از مهمترین اهداف آموزش و توانمندسازی افراد هستند. در همین راستا آموزش صنوف مختلف در ارتباط با بهداشت مواد غذایی و بهداشت اماکن عمومی از برنامههایی است که توسط حوزه بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پیگیری میشود. به استناد ماده 8 آییننامه اجرایی قانون اصلاح ماده ۱۳ مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی و تمامی متصدیان مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و متصدیان اماکن عمومی ملزم به سپری کردن دورههای آموزشی و بازآموزی مرتبط با نوع فعالیت خود و «گواهی آموزش اصناف» مرتبط با آن هستند.
روش های ارایه خدمت:
متصدیان و شاغلین در واحدهای صنفی مشمول میتوانند از طریق دفاتر خدمات سلامت و یا آموزشگاههای اصناف نسبت به ثبتنام در دورههای آموزشی حضوری یا آنلاین و دریافت گواهی آن اقدام نمایند.
آمار ارایه خدمت:
تا کنون بیش از 13.000.000 نفر/ساعت آموزش اصناف در دفاتر خدمات سلامت برای کارکنان و شاغلین واحدهای صنفی برگزار شده است.